طرز تهیه آش ماشآش ماش یکی از آش های خوشمزه ایرانی است. این آش ظاهری شبیه به آش ترخینه دوغ دارد ولی مانند آش های معروف ایرانی مثل آش جو و آش رشته حاوی حبوبات نیست و به جای نخود و لوبیا از ماش استفاده می شود. در ادامه با آموزش این آش خوشمزه با ما همراه باشید.مواد لازم آش ماشماش :•: ۱ لیوانگردن گوسفند :•: ۲۰۰ گرمشلغم :•: ۲ عدد خرد شدهاسفناج و گشنیز :•: ۳۰۰ گرمپیاز :•: ۳ عدد خرد شدهسیر :•: ۲ حبه خردشدهآویشن خشک :•: مقداریزعفران دم کرده :•: مقداریزردچوبه :•: به مقدار لازمآموزش آشپزی و دستور تهیه آش ماش مجلسی و خوشمزهطرز تهیه آش ماشابتدا ماش را در سینی ریخته و با دقت پاک کنید،سپس آن را در کاسه ای بریزید و روی آن آب بگیرید تا بمدت ۵ دقیقه در اب بماند تا اگر خاک یا چیزی هست بالای آب بیاید بعد آب را بیرون بریزید و در قابلمه ای به مقدار ۵ الی۶پیمانه آب بریزید و ماش را به آن بیفزاییدو قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به هر میزان که تمایل دارید نمک و روغن مایع داخل ماش بریزید و تامل کنید تا ماش نرم وپخته شود و گه گاهی آن را هم بزنید.یکی از حسن های این آش پخت سریع آن است زیرا ماش سریع نرم میشود و نیازی به خیساندن ندارد.در این مدت زمانی که ماش در حال پخت است برنج را در کاسه ای از آب بریزید تا خیس بخورد.اگر پیاز داغ از قبل آماده دارید که به ماش اضافه میکنید اگر نه،یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و بشورید و روی تخته نگینی خرد کنید و در تابه روغن مایع بریزید و حرارت را کم کنیدتا روغن داغ سپس پیازها را در ان تفت دهید تا زمانی که طلایی شد از تابه پیاز داغ ها را خارج کنید و به ماش اضافه کنیدو فلفل و نمک و زردچوبه را نیز به میزان تمایلی که دارید به آش اضافه کنید.زمانی که به ماش سر زدید و دیدید که نیمه پز شده است،برنج را بشورید و آب آن را بیرون بریزید و به ماش بیفزایید اگر آب آش کم بود از آب داغ در کتری به هر مقداری که احساس میکنیدنیاز است به قابلمه اضافه کنید برنج که کاملا دانه هایش از یکدیگر باز شد و نرم شد زمان خوبیست که بلافاصله سبزی آشی رانیز به ماش اضافه کنید و صبر کنید تا مواد آش خوب پخته شود و جابیفتد .شلغم ها را در این زمان پوست بگیرید و روی تخته با چاقو نگینی خرد کنید، اگر کمی درشت خرد کنید در آش بیشتر به چشم می آید یا اگر دوست ندارید خیلی جلوه داشته باشد میتوانید آن را رنده کنید و در آش بریزید که این کاملا سلیقه ای است.وجود شلغم در این نوع آش ضروری نیست و بسته به نظر شما میتوان از ان در آش استفاده کرد.در آخرین مرحله شلغم ها را اضافه کنید و طعم آش را بچشید اگر احساس کردید به نمک یا ادویه بیشتری نیاز است به آن اضافه کنیدو در قابلمه را بگذارید و حرارت را نسبتا کم کنید تا مواد کاملا پخته شوند. در آخر کمی که آش ماش خنک شد در کاسه ای بریزید و روی آن را با نعنا داغ یا پیاز داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.آموزش کامل طرز تهیه آش ماش خوشمزه و مجلسی با شلغم و گوشت ۴٫۱ ۲۱